Heb je last van acne jeugdpuistjes?

Dan heeft Paardenmelkerij De Lage Wierde de oplossing namelijk
een natuurlijke paardenmelk crème en zeep op basis van paardenmelk.

Acne komt veel voor: driekwart
van de pubers krijgt puistjes.

Wat is acne en waar komt het vandaan?

Veel jonge mensen hebben last van acne. Ze ergeren zich dan over de lelijke puistjes in het gezicht en op de rest van het lichaam. Vooral tijdens de puberteit is de kans groot om acne te krijgen. Door de hormonale veranderingen in het lichaam worden de talgklieren extra gestimuleerd met als gevolg dat de huidporiën door de overdreven aanmaak van talg verstopt raken en gaan ontsteken.

De jonge mensen die het meeste te lijden hebben van deze onzuivere huidveranderingen, bevinden zich dan nog in een levensfase waarin de interesse voor andere geslacht groeit en het eerste contact met partners worden aangeknoopt. Minderwaardigheidscomplexen, angst en moeilijkheden om contacten te leggen komen vaak voor op deze leeftijd, evenals afwijzingen en het uitgelachen worden door anderen. En dus wordt verzorging van de huid een vast onderdeel van het dagelijkse leven.

Voorkomen is beter dan genezen…

Er zijn verschillende aanbevelingen om deze lastige en psychisch sterk belastende acne te voorkomen. Op de eerste plaats komt de zuivering van de huid. Men mag in geen geval de puistjes uitknijpen, omdat men zo de bacteriën nog dieper in de huid drukt en de ontstekingshaard hiermee vergroot. Een uitgebalanceerde voeding waarbij alcohol, vet en zoetigheden gemeden worden helpt reeds in vele gevallen. Stresssituaties dienen zoveel mogelijk te worden vermeden.

De aangetaste huid wordt het best gewassen
met vetvrije zeep of slechts met lauw water.

Acne en paardenmelk

De eiwitten in paardenmelk ontlasten het metabolisme van de huid en zorgen ervoor dat ze meer vocht kan opnemen. Zijn remmen ontstekingen af en doen ook de jeuk verdwijnen. De huid hersteld zich omdat bijna alle noodzakelijke bestanddelen die ze nodig heeft voor cel vernieuwing in paardenmelk aanwezig zijn. Door het gebruiken van crèmes en zepen, op basis van paardenmelk, wordt de door de ontstekingen veranderde huid minder vet. Er ontstaat een reinigingsproces waarbij de gezonde huidcellen hersteld en heropgebouwd worden. Na een korte tijd is de huid weer in orde zodat een gewone regelmatige verzorging met cosmetische producten op basis van paardenmelk vanaf dan voldoende is om ze gezond te houden.

Anderen zochten ook op: eczeem, psoriasis, jeuk, droge huid

Wil jij ook van die vervelende puistjes af?

Paardenmelk (dag en nacht) Crème

Een paardenmelk (dag en nacht) creme die de huid dag en nacht voedt, verzorgt en beschermt.
50 gram
15,50