Waar staat paardenmelk leest u ook gevriesdroogde paardenmelkpoeder en paardenmelkcapsules.

Eén van de eigenschappen van paardenmelk is dat het de (gezonde) spijsvertering ondersteunt. Paardenmelk ondersteunt het afweersysteem, helpt bij de opbouw van een goede darmflora in het maag-darmkanaal en heeft een positieve invloed op de droge en gevoelige huid.

Qua samenstelling lijkt paardenmelk veel op moedermelk. Bovendien bevat paardenmelk energie, ijzer, vitaminen, mineralen en sporenelementen. Paardenmelk heeft een laag vetgehalte en wordt daardoor beter verdragen dan bijvoorbeeld koemelk.

Paardenmelk ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Hoe werkt paardenmelk? Door paardenmelk te drinken, ontstaat er in de darm een ideaal milieu voor de groei van goede bacteriën. Deze zetten ons voedsel om in kleine, opneembare deeltjes. Dit zijn de basisstoffen voor ons hele lichaam. Deze stoffen worden opgenomen in het bloed en vervolgens als brandstof en bouwstof getransporteerd naar alle weefsels, organen en cellen.

De darmflora kan echter uit balans geraken als er in onze darmen bacteriestammen zitten die er niet thuishoren. Deze slechte bacteriestammen zorgen voor ongewenste omzettingen. Die omzettingen kunnen voor ongemakken in de darmen zorgen, maar er kunnen zo ook teveel afvalstoffen in onze bloedbaan terechtkomen, met alle gevolgen van dien. De lever filtert afval uit het bloed en dat afval wordt o.a. via de nieren uitgescheiden.

Dit vormt een belasting voor onze organen en voor ons hele lichaam. Onze huid en longen zijn bekende wegen waarlangs afvalstoffen kunnen worden uitgescheiden

Het is belangrijk dat u de melk dagelijks en met regelmaat drinkt en geen dag overslaat.

Gedurende de eerste twee weken kunnen er lichte reacties optreden. Het gebruik is afhankelijk van persoon tot persoon en van de situatie waarvoor de paardenmelk wordt gebruikt. In de meeste gevallen kan men het gebruik na verloop van tijd (2-3 maanden) langzaam afbouwen. Stop nooit abrupt, maar steeds geleidelijk aan.

Door paardenmelk duurzaam te blijven gebruiken (bijv. om de dag), blijft u uw lichaam in belangrijke mate ondersteunen. Als u een dieet volgt of medicijnen gebruikt, kunt u dat probleemloos blijven doen. Raadpleeg steeds uw arts in geval van twijfel.