Ontstaan Paardenmelkerij De Lage Wierde

Paardenmelkerij De Lage Wierde te Wirdum is in 2002 gestart met het melken van twee Haflingers. Aanleiding was het nichtje van Cor de Winter dat kampte met een ernstig droge en gevoelige huid. Deze problemen waren van dusdanige aard, dat reguliere medicatie niet meer werkte.

Via een reportage van het televisieprogramma Klokhuis kwam zijn nichtje erachter dat paardenmelk onder andere een gunstig effect heeft op de droge en gevoelige huid.

Cor de Winter werd gebeld door zijn nichtje met het verzoek om paardenmelk. Hij kwam erachter dat het lastig was om aan paardenmelk te komen en besloot daarom zijn eigen paarden te gaan melken. Na een paar maanden drinken van paardenmelk was zijn nichtje af van haar droge en gevoelige huid. Cor de Winter besloot door te gaan met het melken van paarden. Paardenmelkerij de Lage Wierde was een feit.

Goede service en persoonlijk contact met onze klanten vinden wij ontzettend belangrijk!

De merries worden in de wintermaanden driemaal daags gemolken en in de zomermaanden vijfmaal daags. Paardenmelk kan gedronken worden maar het kan ook worden verwerkt in andere producten zoals crème, shampoo en zeep. Ook is paardenmelk in de vorm van paardenmelkpoeder en paardenmelkcapusules verkrijgbaar. De producten kunnen door klanten worden verkregen via de verkooppunten op de verschillende locaties. Daarnaast kunnen klanten ook de producten telefonisch en eenvoudig via de website bestellen, waarna de producten via de post verstuurd worden.

Paardenmelkerij de Lage Wierde – gevriesdroogde paardenmelkproducten