Heeft u ook ervaringen met paardenmelk of paardenmelkproducten en wilt u deze met ons delen? Stuur ons een bericht waarin u uw klacht beschrijft en wat paardenmelk voor u heeft betekend. Alvast hartelijk dank daarvoor!

Door de privacy van de mensen niet aan te tasten, zijn de volledige namen niet bekend gemaakt.

Carina B.
Onze dochter van 5 gebruikt de gevriesdroogde poeder. Dit i.v.m. eczeem, altijd moe en heel vaak buikpijn. Van alles al geprobeerd niks hielp. Begin februari hiermee begonnen en na korte tijd al vermindering en inmiddels is haar eczeem zo goed als weg. Ze is veel minder moe en klaagt nog zelden over buikpijn. Zeer tevreden!

Fam. B.
Graag wilde ik even vertellen dat onze baby vanaf haar derde maand geen babyvoeding op koemelk en sojamelk kon verdragen, we hebben via de natuurwinkel op geitenbasis geprobeerd, daarvan raakte ze van verstopt. Op advies van een alternatieve arts (gewone arts wist het ook niet meer, en arts van het ziekenhuis wilde haar medisch volledig gaan onderzoeken) zijn we bij De Lage Wierde gekomen, nu is ze ruim tien maanden. We mengen een theelepel paardenmelk in een flesje rijstemelk (in alleen rijstemelk zitten te weinig bouwstoffen) en ze doet het er fantastisch op! Haar eczeem in het gezicht is weg, haar ontlasting niet meer bikkelhard maar normaal en ze zit qua groei weer gemiddeld en we zijn erg blij met het bestaan van paardenmelk. Hartelijk dank hiervoor!

Gerlinde
Na vele goede aanbevelingen ben ik erin gaan geloven dat het ook bij mij kon werken. Na ongeveer 10 dagen merkte ik al verschil. Ben blij dat ik het heb doorgezet. Mijn eczeem en die van mijn dochter is bijna weg. Ik gebruik de lotion ook. Deze is erg fijn smeert lekker uit en voelt niet vettig aan.

Silvia O.
Na 5 jaar alle zalfjes en meerdere bezoeken huisarts en dermatologen geprobeerd te hebben, lijkt het erop dat de paardenmelk de oplossing is. Na 2 weken gebruik was het eczeem zo erg dat mijn man eigenlijk wilde stoppen, maar op advies toch door gezet en nu na 3 weken wordt de huid rustiger. Het is nog niet weg, maar hopelijk na paar maanden eindelijk verlost van de extreme jeuk en uitslag. Huid is voor nu in ieder geval stukken beter en rustiger, dus we gaan zeker nog even door!

Daphne N.
Zo blij met jullie gevriesdroogde paardenmelk! 2 jaar geleden voor het eerst geprobeerd. Eerst werd het eczeem van mijn dochtertje nog heftiger dan het al was! Ik las op de site dat dit niet vreemd was. (Om even een beeld te schetsen, ik smeerde mijn dochter 3x per week in met klasse 3 hormoonzalf omdat ik geen andere uitweg zag). Na die 2 weken werd het alleen maar beter. Uiteindelijk na een maand of 3 was ze bijna eczeemvrij. Ik twijfelde, want kwam dit nou door de paardenmelk of groeide ze er nou overheen? Toch gestopt om te kijken wat er zou gebeuren. Langzaam en zonder dat ik er erg in had kwam haar eczeem terug, steeds weer een stukje erger. Nu sinds 3 weken weer aan de paardenmelk en ik zie alweer een vooruitgang. Hopen dat het net zo gaat werken als de eerste keer, dan zijn wij vaste klant! Bedankt Paardenmelkerij De Lage Wierde!

Anton B.
Na 60 jaar heb ik geen last meer van de jeuk als gevolg van eczeem. Alles geprobeerd: allerlei hormoonzalven, 3x een lichtkuur in het ziekenhuis. De eerste weken werd het de jeuk veel erger. Ik wist dat dit kon gebeuren. Dit had ik op de site gelezen en ook in de bijsluiter stond dit vermeld. Er stond ook bij juist nu door te gaan met het gebruik. Het is een gunstig teken. Een teken dat het lichaam aan het werk is. Na een kuur van 5 maanden paardenmelkpoeder is het eczeem compleet verdwenen. En dat na 60 jaar.! Iedereen kan ik dit natuurmiddel aanbevelen.

J.W.L.
Hartelijk bedankt voor het leveren van dit geweldige product! Ons zoontje van 9 maanden krijgt elke dag een theelepel paardenmelkpoeder door zijn toetje en het eczeem is nu zo goed als weg! We zijn hier heel blij mee!

Tjeert M.
Na gebruik van gevriesdroogde paardenmelk is mijn vrouw nagenoeg van een ernstige huidaandoening af, waarmee ze al twee jaar lang erge problemen mee had.

Giulia R.
Ik heb de paardenmelk huidlotion en bad/douchegel voor baby’s besteld. De douchegel was lek aangekomen en heb een nieuwe opgestuurd gekregen. Top Service! Maar waar ik helemaal blij mee ben is het resultaat van de lotion bij mijn zoontje. Hij had altijd zo’n enorm droge huid en hij heeft nu weer een echt zacht babyhuidje. Zijn eczeem is ook sinds het gebruik van deze lotion niet meer teruggekomen. Ik ben fan!

Alida H.
Sinds ik de paardenmelk gebruik heb ik in maanden niet zo’n goede spijsvertering gehad. Ik ben hier superblij mee!

Ferdinand
Ik heb een darmvernauwing en dat is niet fijn. Het heeft vervelende gevolgen, je bent veel sneller moe dus veel slapen, geen energie, slechte stoelgang en een slecht concentratievermogen. Dus niet een dagje pretpark of een flinke wandeling. Je moet plannen wat je gaat doen want de volgende dag ben ik geen mens meer. Maar er is positief nieuws; paardenmelk! Ik gebruikt nu sinds een maand of zes paardenmelk. Lekker wandelen kan ik nu, nog geen 5 km maar ik doe het ervoor. Een dagje naar het pretpark is nu bijna te doen. Het concentratievermogen is ook heel erg omhooggegaan kan nu weer lekker een boek lezen voor mijn ontspanning, voorheen erg inspannend. En de stoelgang is enorm vooruitgegaan. Het werkt zo goed dat als ik een dag geen paardenmelk drink mijn stoelgang gelijk minder wordt en buikkrampen krijg. Ik moet er natuurlijk wel rekening mee blijven houden dat ik de darmvernauwing heb maar paardenmelk heeft mijn leven enorm verbetert.

Antje
De paardenmelk capsules helpen goed bij psoriasis waar ik last van heb. De eerst drie maanden 5 capsules per dag ingenomen en nu neem ik 1 capsule per dag. Ook de dag,- en nachtcreme gebruikte ik ook voor de jeuk, heel fijn!

V.d.V. M.
Fantastisch producten, voor een gevoelige/ allergische huid.

Riet M.
Mijn dochter is na zowat alles geprobeerd te hebben van haar acne af. En ik ben helemaal van de opvliegers verlost.

Hans
Ik heb al jaren ontzettende last van acne. Het is nooit echt ontstoken maar heb er wel heel erg veel last van, over mijn hele gezicht en in mijn nek. Op mijn armen en mijn rug zit niet zoveel acne, maar ook daar is het soms wel aanwezig. Ik denk dat de meeste mensen met acne wel kunnen meepraten over de psychologische gevolgen van acne. Ik zelf heb mij altijd heel erg geschaamd voor mijn acne en durfde mezelf nooit echt te laten zien, laat staan mezelf te zijn.
Je voelt altijd dat mensen naar je kijken en het over je hebben, hoewel dat meestal in je eigen hoofd afspeelt. Over een paar weken word ik 35 en het wordt nu wel eens tijd dat ik van mijn acne af kom want de acne gaat zeer ten koste van mijn zelfvertrouwen. Ik heb van alles geprobeerd maar niets hielp. Totdat ik een aantal weken geleden in aanraking kwam met een oude vriend die ik nog van school kende. Ook hij had altijd last gehad van acne, maar had nu weer een gave huid. Paardenmelk was de oplossing vertelde hij mij. Ik ben begonnen met het smeren van paardenmelkcreme op mijn huid. En wat denk je na ruim twee weken smeren is mijn huid veel schoner en heb ik veel minder last van acne. Ik ben er nog niet helemaal van af, maar na twee weken smeren heb ik al meer resultaat bereikt dan na al die jaren. Zo af en toe komt er een nieuw puistje bij en daarom blijf ik ook paardenmelkcreme gebruiken. De creme trekt zeer snel in en voelt niet vettig aan. Nadat mijn zelfvertrouwen een enorme deuk heeft opgelopen durf ik nu mezelf te zijn en mezelf te laten zien. Ik hoop dat ik er helemaal van af kom en dat ik weer een gave huid krijg, maar tot zover ben ik zeer tevreden.

Marielle
Mijn dochter van 7 jaar heeft al 6 jaar koemelkallergie en sinds twee weken neemt ze paardenmelk en ik moet zeggen de eczeem is aan het wegtrekken. Het werkt echt!!

Bert A.
Zeer tevreden.! Snelle levering. Klachten van psoriasis darmklachten zijn sterk verminderd al na een maand. Blijf het gebruiken nu!

Trudy G.
Ik gebruik het nu sinds februari en ben vorige week bij de huisarts terug geweest. Had een zgn. APK. Alle waardes waren gezakt en zelfs de eiwitten in urine waren nu weg. Bloeddruk, cholesterol weer voor het eerst normaal. Ik voel me energieker, fitter, slaap goed. En ook Mn darmen werken weer zoals het moet. Ook mijn man is inmiddels al twee maanden bezig en ondanks zijn fybromyalgie voelt hij zich beter en heeft ook meer energie, slaapt goed. Mijn huisarts en MDL-specialist waren vol lof.

Brendy L.
Ons zoontje had vanaf de geboorte al vrij vlot eczeem. We hadden van alles geprobeerd wat er maar was, maar van paardenmelk (vers of poeder) is hij helemaal genezen. We waren dol blij!

Erik M.
Ik ben op aanraden van jullie begonnen met de tabletten en de crème voor mijn huidproblemen. Ik ben nu drie weken verder en merk al duidelijk resultaat waar ik ontzettend blij mee ben. Ondertussen verdwijnen ook andere klachten zoals vermoeidheid en een opgeblazen gevoel, kortom: een zeer tevreden klant!

Patrick L.
Ik heb de capsules gebruikt op uw advies bij pfeiffer. Ik was altijd al snel moe, en dit kwam er ook nog bij. Na een week voelde ik al resultaat, en na 2 maanden was ik weer helemaal de oude, alleen nu ben ik veel minder snel moe. Bedankt, erg fijn.!Rianne R.
Ik ben erg enthousiast over het resultaat van het gebruik van paardenmelkpoeder bij kinkhoest! Ik had nog nooit van paardenmelk gehoord en al helemaal niet dat het goed zou zijn voor de genezing van kinkhoest. Maar dit is zeker het geval voor ons!! Ons zoontje van 2 jaar heeft kinkhoest en hoestte vooral ’s nachts heel veel, we moesten zeker wel zo’n 10x per nacht naar hem toe. Nu geven we hem sinds een week elke dag een theelepel melkpoeder door zijn bambixfles heen en hoest hij nog maar ongeveer 3x per nacht!

Geelina
Ik ben ook bezig met een kuur van paardenmelk, ik heb al 2 jaar last van hele erge eczeem op mijn hoofd en niks helpt. Maar nu ik die paardenmelk drink merk ik al een heel verschil. Het gaat niet weg maar het wordt wel minder. Dus het is zeker aan te raden. Het is wel heel erg vies vind ik zelf. Voor mensen die dit ook vinden, ranja erdoor maakt de smaak iets minder vies.

Inge
De crème die u me gegeven heeft tegen mijn eczeem werkt echt heel erg goed. Het was een erg hardnekkig kwaaltje (ik liep er al non-stop mee rond vanaf najaar vorig jaar) en heb al zowat ALLES geprobeerd, maar niets hielp. Zelfs de artsen konden me niet helpen. Maar zelfs na twee dagen gebruiken is het al veel beter geworden! Dankjewel!!

R.
Altijd veel last van mijn astma. Pufjes en met regelmaat een kuur Prednison. Na 4 weken paardenmelk capsules wordt het al minder. Ik hoop dat het na 3 maanden nog beter gaat. Na jaren tobben is er toch iets wat helpt. Dank je wel.

Caro
Het eczeem kan men ook best onder controle houden met paardemelkcapsules.

Diana
Mijn dochter van 7 jaar heeft ook heel erg last van eczeem in de nek en hals en om de mond gehad. Nu slikt ze ruim twee en halve maand die paardenmelkcapcules en het gaat heel erg goed het heb wel de tijd nodig en voorlopig slikt ze nog over door. De huid is al aardig gewoon aan het worden en heel af en toe smeer ik het nog in met paardenmelkcreme.Ik ben erg blij dat het resultaat gegeven hebt. Want dat gekrab en schilver dat is vreselijk. Wel werd het in het begin erger door het slikken van de paardenmelkcapsules en later weer beter.

Leontine
Ook ik heb hele goede ervaringen met paardenmelk. Ik drink het alleen als ik last krijg van een jeukerige huid. Sinds 3 jaar heb ik last van psoriasis guttata, ik krijg een uitbraak na een keelontsteking. De paardenmelk helpt dan tegen de jeuk. Nu heb ik recent ontdekt, doordat ik last had van een heftig handeczeem, dat ik allergisch ben voor ppd (kleurstof in oa haarverf), nikkel en kobalt. Ik heb door het jaar heen perioden dat ik erg veel jeuk heb (zonder echt eczeem of psoriasis te zien) binnen een paar dagen helpt de paardenmelk dan.

Lesley
Ik heb al 25 jaar eczeem. Hormoonzalven helpen maar tijdelijk, daarna komt het weer terug. Ik heb het gelukkig alleen aan mijn handen, maar ik word gek van de jeuk, soms bijt ik gewoon in mijn handen om de jeuk proberen te stoppen. Of ik schuur ze langs mijn spijkerbroek, maar dan wordt het natuurlijk alleen maar erger. Ik had ook van paardenmelkcreme gehoord dus ik heb het gekocht. Mensen echt waar mijn handen waren vanmorgen nog knalrood, tot bloedens toe met kloven en ruw. Ik heb de paardenmelkcreme erop gesmeerd en ik zie het met het uur wegtrekken. Mijn handen zijn nu lichtroze gevlekt, de kloven trekken dicht, je ziet er bijna niks meer van. Na 4 uur zijn mijn handen bijna gaaf.

Gezina W.
Sinds 3 maanden gebruik ik nu paardenmelk zalf voor extreme eczeem op mijn handen. In de eerste weken merkte in totaal geen verschil. Echter nu sinds een week zijn mijn handen ineens exceemvrij! Zo heerlijk om na 16 jaar lang dagelijks met pijn en vreselijke jeuk te hebben rondgelopen.

Buitenhuis
Ik heb op de Huishoudbeurs paardenmelkcreme gekocht, voor mijn man die heeft eczeem aan de handen, en het helpt! Nu is het bijna op en ik heb niet het adres waar ik het kan kopen heeft iemand dat voor mij?

Audrey
Ook ons zoontje is van zijn eczeem af gekomen met behulp van paardenmelk. Als baby, heeft hij ook “natte” eczeem op zijn gezicht gehad. Hier heb ik toen verse paardenmelk op gedaan. (Gewoon gedept met een watje) Dit om de paar uur gedaan. Binnen 2 dagen was alles weg!

Lyon
Ik heb zelf de ziekte van Chrohn sinds 8 jaar en sinds 6 jaar drink ik paardenmelk want het ging heel slecht met mijn darmen en ben paardenmelk gaan drinken. Ik heb eerst 2 weken nog wel wat last gehad om aan de paardenmelk te wennen en daarna namen de klachten af. Nu ga ik nog maar 1 keer per dag naar de wc en heb verder geen klachten meer. Met de ziekte van Chrohn ik drink nu maar 3 keer per week de paardenmelk en zo blijft het goed gaan.

Hilda
Ik heb al ruim een half jaar last van eczeem aan mijn handen. Ik werd er wanhopig van. Diverse crèmes geprobeerd, maar niets hielp. Constant liep ik met kapotte vingers en pleisters. Ik drink nu bijna 2 weken paardenmelk. Na 1 week had ik al duidelijk resultaat en het eczeem is zo goed als verdwenen. Ik kan het zelf nauwelijks geloven, maar het is echt waar. Voor mij werkt het dus!

Diana
Ik gebruik nu al ongeveer 2 jaar paardenmelkpoeder en zalf voor de psoriasis. Het werkt wel het wordt wel wat minder. De shampoo helpt ook goed. Sinds ik die producten gebruik heb ik minder last van jeuk.

Sanne J.
Ik gebruik nu ongeveer vijf weken paardenmelk capsules en werkt goed al. Merk al goede verbetering van eczeem en mijn huid jeukt niet meer zo erg door de lotion. Erg blij!

Annie
Hallo, beste mensen, voor mijn zoontje met hevige koemelkallergie, gebruikt ook hij paardenmelk. Ik maak soms van verse melk ijsjes of saroma puddinkjes, want je mag het niet boven 38 graden verwarmen. Het heeft hem en van eczeem afgeholpen en hij krijgt op die manier melkproducten binnen.

Ellen
Ik gebruik nu 6 weken paardenmelk en heb erge psoriasis, echt heel erg. Het wordt stukken beter. Ik ben nog lang niet “schoon” zoals ze dat noemen, maar ik ga door want het helpt echt. (soms) moet je geduld hebben.

Andre
Ik heb al mijn hele leven al last van eczeem. Het gaat een tijd goed en dan krijg ik het in alle hevigheid terug. Als baby zijnde had ik het in gezicht en armen. Nu 38 jaar later aan al mijn vingers. Ik gebruikt nu voor 2 weken paardenmelkcapsules en ik begint het resultaat te zien.

Bart D.
Ik heb een aantal maanden kennis gemaakt met paardenmelk – de poeder vorm – en ik ben er heel tevreden over. Voor iemand met een gevoelige huid is de lotion en de verzorgende crème heerlijk in gebruik. Het voordeel van de crème en lotion is dat het snel intrekt en verder dat het een kalmerende werking heeft op de jeuk die mijn huidklachten veroorzaken.

Richard V.
Ik heb ongeveer 9 weken lang de paardenmelkshampoo gebruikt i.v.m. hoofdhuidklachten. Schilfers, psoriasisachtige plekken.. Ik ben erg tevreden. De hoofdhuid is rustig geworden. De shampoo was op en ik ging weer een ander merk shampoo gebruiken. Dat werkte dus niet. De klachten kwamen na 1,5 week weer terug. Dus toch weer aan de paardenmelkshampoo. Het is gewoon goed spul.

Arjan G.
Paardenmelk is voor mij een wondermiddel! Ik heb al jaren last van ernstige eczeem en na vier maanden drinken van paardenmelk is mijn eczeem bijna geheel verdwenen. Ik gebruik het gewoon door, de aanhouder wint. Maar ik schaam mij er niet meer voor en het jeukt ook niet meer! Ik heb voor paardenmelk reeds tientallen zalfjes en kuurtjes gebruikt, allen hadden geen resultaat. Ik raad het iedereen aan om paardenmelk te gaan gebruiken.

Diana
Vanaf mijn kinderjaren heb ik heel veel last van astma, en in de zomer kwam daar hooikoorts bij. Jaren heb ik van alles en nog wat geprobeerd om ervan af te komen en was inmiddels gewend aan de pufjes en pilletjes tegen hooikoorts. In de krant las ik over paardenmelk bij hooikoorts en ik gebruik het nu een aantal weken en het helpt goed. Ik heb veel meer lucht en heb ook veel minder last gehad van hooikoorts.

Karin K.
Ik drink nu 5 weken paardenmelk, er word aangeraden om het 3 maanden te drinken en dan langzaam af te bouwen. nu naar 5 weken heb ik sterk de indruk dat het werkt, na 2 weken kreeg ik enorm last en werden de klachten extreem erg, na een week werd dit minder. met warm weer en inspanning had ik altijd heel erg last, nu heb ik nog wel wat plekjes na een dag werken, maar bij lange na niet wat het is geweest, ik durf nog niet met zekerheid te zeggen dat het te danken is aan de paardenmelk, maar ik heb echt sterk de indruk..

Kirsten
Mijn acne is al een groot gedeelte weg. Ik gebruik nu 2 maanden paardenmelk creme en het gaat al stukken beter. Nog bedankt voor het lekkere zeepje!

Dennis
Ben inmiddels 3 weken verder, nadat ik de paardenmelk voor het eerst heb gedronken. De eerste ca. 2 weken waren echt *****. Heb zeker 11 nachten ’s nachts wakker gelegen door de jeuk. Na 2 weken is het langzaam aan het wegtrekken. Mijn buik is nu in ieder geval eczeem vrij en ’s nachts slaap ik nu redelijk tot goed. Hoop dat dit doorzet. Als dat het geval is dan blijkt de melk toch echt bij mij te werken.

M.
Ook ik heb al langere tijd last van eczeem op mijn handen, borst en armen. Sinds kort gebruik ik paardenmelkcreme en paardenmelkhandzeep. Op mijn handen gaat inmiddels een stuk beter! de kloven zijn dicht, is het veel minder rood en ook is het minder gezwollen en is de jeuk iets afgenomen.

Joke G.
Ik heb over jullie gelezen in een krantenartikel, en toen heb ik bij jullie besteld. Ik had erge last van eczeem en paardenmelkpoeder werkt er goed bij. Ik merk nu na enkele weken veel verschil. Ik hoop dat ik er helemaal van af kom!

Margreet
Het helpt ook tegen zonneallergie en dus tegen eczeem, had hier ook last van. Ook helpt het tegen hooikoorts bij mij! En je krijgt veel meer energie!

Geartske
Wat mooi om te lezen dat er zoveel mensen het paardenmelkmiddel gaan proberen! Ik hoop dat ieder er evenveel baat bij heeft dan ik heb! Ik ben een dik half jaar van mijn eczeem af geweest, tot het afgelopen maandag zomaar weer op kwam zetten. Ik nam iedere dag één capsule, maar vanaf maandag neem ik er twee, en nu is het al bijna weer helemaal over. Natuurlijk komt het zo nu en dan een klein beetje terug maar alles is beter dan er onder zitten! Ik ben nog vergeten te vermelden dat bij niet iedereen de kans is dat ál het eczeem verdwijnt. De klachten worden ziezo minder en door het gebruik van de crème verdwijnt de vervelende jeuk!

Marina
Ik drink sinds 1,5 jaar elke dag paardenmelk. En ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ik had voorheen last van eczeem en spastische darmen. Mijn klachten zijn stukken minder geworden. Helemaal weg gaat het niet, dat merk ik vooral in tijden van stress. Maar als ik stop met het drinken van paardenmelk komen mijn klachten terug. Helaas is het vrij kostbaar, een kuur van 4 weken kost 45 euro, maar ik heb het er zeker voor over. Ik raad het iedereen aan die last heeft van eczeem!

Margreet
Sinds mijn zwangerschappen tob ik weer met mijn eczeem. Na jarenlang behoorlijk eczeem op mijn handen en ook plekken in het gezicht en op de binnenkant van mijn benen is het eczeem nu voor 95% verdwenen sinds ik sinds 4 weken paardenmelkcapsules slik. Mijn huid verzorg ik met paardenmelkcrème.

Danielle
Al lange tijd heb ik astma en ook periodes van eczeem. Na wat zoeken op het internet ben ik bij jullie terecht gekomen. Nu gebruik ik de paardenmelk capsules en de lotion ongeveer 2 maanden en merk heel duidelijk verschil.

Beuker
Ik zit aan de paardenmelkcapsules, handcrème en lotion. Ik heb last van eczeem. Ik haast geen eczeem meer (slik het nu 2.5 maand). Ik heb zelf al heel veel middelen geprobeerd wat elke keer op een mislukking eindigde!

Titia B.
Gebruik paardenmelkpoeder en de paardenmelkcrème nu ruim een twee maanden. Eerste twee weken waren heftig. Ik dacht dat mijn eczeem niet erger kon, maar dat werd het wel. Uit de bijschrift bleek dit een goed teken te zijn. Het heeft te maken met het afvoeren van verkeerde stoffen in mijn lichaam. Vanaf 7 weken heb ik geen nieuwe uitbraak gehad en is mijn huid aan het genezen. Mijn huid is nog wel erg dun en kwetsbaar. Ben van plan om nog zeker langer paardenmelk te gebruiken. Nieuwe hoop gekregen dat ik er ooit helemaal vanaf kom. Tot zo ver erg tevreden.

Hanny
Gebruik nu ongeveer twee maanden de  paardemelk capsules en het helpt mij heel goed tegen hooikoorts. Eerder was ik vaak heel benauwd en had ik last van vastzittend slijm. Nu nergens geen last meer van.

Linda
Ja, ik drink regelmatig paardenmelk. Ik heb namelijk Colitis Ulcerosa (chronische darmziekte) en toen ik gelezen had dat paardenmelk heel goed helpt ben ik dat gaan proberen. En inderdaad het helpt echt! Als ik weer een periode had met veel kramp, pijn, diarree (met bloed), opgeblazen gevoel dan verlichtte de paardenmelk na een dag al! Paardenmelk is zo bijzonder omdat de samenstelling ervan vergelijkbaar is met die van moedermelk. Het drinken van paardenmelk stimuleert de groei van de goede bacteriën in de darmflora en zuivert het bloed. (dus ook heel goed voor een gave huid!). Verder is het weerstand verhogend. Ook eczeem, hooikoorts of koemelk allergie verdwijnen of verminderen vaak door het drinken van paardenmelk. Ik heb er heel veel baat bij, maar ik drink het niet elke dag. Dat komt omdat paardenmelk vrij duur is. Maar zo gauw ik last krijg drink ik een week paardenmelk!

San
Nou ik heb mijn buik vol van al die hormoonzalven. En ik merk zeker weten dat mijn huid op mijn vingers hierdoor minimaal is. Ik hoef er maar water op te krijgen of ik zit helemaal tegen het plafond. Bij mij werken de zalfjes.. (Wanneer ik wederom een nieuwe aangemeten krijg) echt super.. dan gaat het weg.. en ben ik blij. Maar dan komt het 3 weken daarna harder dan hard terug en helpt de zalf niet meer! Ik heb dus nu direct de paardenmelk capsules en crème besteld.. nooit geschoten is altijd mis!

Anton
Ik gebruik paardenmelk o.a. tegen hooikoorts en dat werkt ook uitstekend! Nog geen last gehad van allergieën.

Gzam
In Dokkum zit ook een verkooppunt. Ik heb het ook gebruikt en ben van mijn buikpijn af.

Frank
De Lage Wierde paardenmelk capsules gebruik ik nu voor de vierde maand. Ik moet toegeven dat mijn huidaandoening (psoriasis) aanzienlijk is verminderd. Mijn huid is rustiger geworden en ik krab nu veel minder. Ik ga dus ook door met deze capsules.

Edith Jousma- Zijlstra
Graag wilde ik even reageren op een stukje over paardenmelk. Ik heb zelf heel veel last gehad van eczeem en heb paardenmelk gedronken. Het is best in te nemen. Het smaakt een beetje zoet en wat waterig. Ik ben er heel erg van opgeknapt en heb nu geen last meer van eczeem. Het is geen wondermiddel, je raakt het nooit helemaal kwijt, maar ik kan er nu heel goed mee leven. Ik hoop dat iemand er ook wat aan heeft!

Mevrouw Weber
Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik aan mijn linkeroogleden ontstekingen. Het advies van de specialist was: “Verschillende keren per dag met warm water wassen!” Al gauw raakten ook mijn rechteroogleden ontstoken. Lezen, evenals televisiekijken werden een groot probleem, daar mijn ogen door de troep die eruit kwam steeds vertroebelden, maar ook vormen deden veranderen. Ook met autorijden gaf het problemen, verkeersborden waren pas te lezen als ik er vlak naast was. In die tijd begon ook mijn maag op te spelen, zodat ik vaak alleen maar op mijn rug kon slapen of helemaal niet van de pijn. Tabletten hiervoor hadden geen baat. Na voor de ogen verschillende zalfjes en kuurtjes gebruikt te hebben en zelfs een paar keer mijn ogen in het ziekenhuis met benzine te hebben laten schoonmaken, werd de kwaal chronisch bevonden en moest ik ermee leren leven. Moeilijk als je steeds het gevoel hebt dat er zand in je ogen zit. Eén van mij vrienden had van paardenmelk gehoord. Via internet kwamen we er achter wat een wondermiddel dit kon zijn. Paardenmelkerij “De Lage Wierde” van Cor en Ina de Winter te Wirdum was voor mij het dichtst in de buurt. Een afspraak was snel gemaakt en met 28 kwart liters melk ging ik thuis aan de slag. Eén beker van een kwart liter per dag. Het duurde vier maanden voor er resultaat te zien en te voelen was. De aanhouder wint dus echt, want televisiekijken en mijn grote hobby lezen vormden vanaf toen geen ergernis of verdriet meer voor me. Ook mijn maagproblemen waren voorbij. Maar er is nog iets. Bovenop beide handen zaten pijnlijke open plekjes. Door het gebruik van paardenmelkcrème is ook dat leed voorbij. Ik gebruik nu tien maanden iedere dag paardenmelk en wil er zeker nog lang niet mee stoppen. Het is heel goed te drinken, gezond en wil je met vakantie, kan je paardenmelk-poeder meenemen. Dankzij de met liefde verzorgde, stres loze paarden van Ina en Cor de Winter, ben ik verlost van wat de “reguliere geneeskunde” chronische kwalen noemt.

Roelof
Ik kan nog geen definitief advies geven omdat ik het product nog maar 1 1/2 maand heb gebruikt en er een kuur van minimaal 3 maanden nodig is. Tot nu toe zie ik een kleine verbetering, maar ik hoop nog veel meer aan het einde van de 3 maanden.

Daan
Sinds ik paardenmelkpillen neem, zijn alle abnormale huidproblemen opgelost, onder andere huidschilfertjes aan de ellebogen, wondjes die maar niet wilden genezen waren na enkele weken verdwenen en dit met twee pillen per dag.

Tina
Na bijna 20 jaar ben ik eindelijk van mijn eczeem af. Ik heb veel zalfjes, pilletjes en allerlei andere ‘troep’ gebruikt. In paardenmelk eindelijk een middel gevonden wat natuurlijk is, en ook echt werkt! Ze hebben mij moeten overtuigen, omdat ik best sceptisch was om weer iets uit te proberen. Ik raad echt iedereen dit product aan die last hebben van eczeem.

Saskia Berghuis
Op aanraden van vrienden hebben wij dit product uitgetest om hardnekkige en aanhoudende psoriasis te behandelen. Een verbetering was snel en op een veelbetekenende wijze merkbaar.

Ouders van Timo
Timo (11) lijdt sinds zijn geboorte aan een erfelijke huidziekte namelijk neurodermitis. Zijn huid ziet op vele plaatsen rood, glanst en is opgezwollen. Overal zijn littekens van het krabben te zien omdat de kwellende jeuk nauwelijks uit te houden is en ’s nachts leidt tot het onbewust krabben. ’s Morgens zijn er dan nieuwe krabwonden bijgekomen die zelfs kunnen bloeden. Door het voortdurende sterke jeuken en het krabben is zijn aandacht voor schoolzaken strek afgenomen, met slechte schoolresultaten als gevolg. Verschillende kinderartsen hebben telkens opnieuw intensievere therapieën aanbevolen, echter zonder resultaat. Timo moest ook sterk op zijn voeding letten en kon vele lekkere dingen niet eten, het lijden van de jongen werd steeds erger en erger. Op een dag raadde de huisarts van de familie een paardenmelkkuur aan. Paardenmelk is een 100% natuurproduct en omdat ze al van alles hadden geprobeerd was dit ook het proberen waard. Timo moest elke dag drie theelepeltjes gevriesdroogde paardenmelkpoeder innemen en zijn huid ondersteunen met paardenmelk crème. Raads twee weken trad er lichte verbetering op in de klachten en na drie maanden weken zag de huid er zichtbaar beter uit. Na zes maanden gevriesdroogde paardenmelkpoeder te hebben gebruikt waren de klachten zo goed als verdwenen. Wanneer de symptomen weer optreden dan moet Timo weer aan de paardenmelk, maar voor alsnog is dat niet nodig geweest. Volgens de huisarts zou het het beste zijn om regelmatig gevriesdroogde paardenmelkpoeder in te nemen. Daarom neemt Timo nu in het voorjaar en in het najaar een zogeheten onderhoudskuur van een maand.

Moniek
Paardenmelkcapsules gebruik ik regelmatig in het voor- en najaar doe ik een kuur het is goed voor de huid het versterkt en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Ook de bodycremé vind ik heerlijk en zacht.

Mevrouw Vromans
Ruim drie jaar geleden is bij mij eczeem ontstaan, het begon met de handen. Het traject van dermatologie doorlopen, maar dat hielp allemaal maar even. Het eczeem kwam steeds weer terug. Ook werd de huid erg dun van de zalf. Ik heb een jaar lang acupunctuur en kruiden therapie gehad. Het eczeem was wel onder controle, maar kwam toch steeds in meer of mindere mate weer terug. Tijdens de hittegolf van 2003 kwam eczeem in alle hevigheid weer terug, deze keer op het gezicht, benen, hals, oren, armen en voeten. Ik had vooral erg veel pijn en kon niet slapen. Gevolg daarvan was vermoeidheid en uitputting. Tot een vriendin van mij vertelde over paardenmelk. Ik ben toen met mijn partner naar Wirdum gegaan. Wij werden daar goed voorgelicht en hebben een kuur paardenmelk gekocht en na de herfstvakantie ben ik hiermee begonnen. Het zou eerst erger kunnen worden en daar was ik eerst een beetje bang voor. Maar het kwam in lichtere mate terug, weinig tot hele lichte jeuk. Uiteindelijk ging het na ongeveer twee weken beter en is het alleen maar beter blijven gaan. De huid werd heel zacht en zag er een beetje gebruind uit. Kortom het gaat nu goed en ben ik sinds februari 2004 aan het afbouwen en gebruik nu nog twee keer in de week een bekertje paardenmelk. Het eczeem komt in heel lichte mate weer terug maar herstelt zich ook alweer. Ik heb mij in die tijd van het gebruik van paardenmelk heel goed gevoeld, fit en krachtig. Ongeveer zeven weken terug is er een vriend van ons overleden, dit was een hele schok. Ik merk dan ook dat emoties toch wel het eczeem laten terugkomen. Alleen wel in veel mindere mate. Ik heb bijna geen jeuk of jeuk meer. Ik wil nu ook echt stoppen wanneer de paardenmelk op is. Ik moet ook weer vertrouwen in mijn lichaam krijgen. Misschien blijft het een kwetsbare plek, maar zo is er mee te leven. Ik heb er echt heel veel aan gehad en nog steeds. Ik zou iedereen die last heeft van eczeem aanraden om paardenmelk te gaan gebruiken.

Zoe
Na 9 jaar terug een extreme uitbraak van eczeem gehad van top tot teen. Allerlei middeltjes geprobeerd van streng dieet, tot dood zeezout, tot appelazijn enzovoort. Uiteindelijk is het toch paardenmelkpoeder die er mij bovenop helpt. Nu anderhalve maand met de kuur bezig en ik zie echt verbetering. Ik hoop dat alles binnenkort weg is. Ik heb ook paardenmelk van een ander merk geprobeerd en deze hielpen niet voor mij. Ik raad het echt aan en ook de kuur volhouden!

Yvonne
Yvonne (38) kreeg op een dag plots last van jeukende, rode vlekken in het gezicht die zich uitbreiden naar de voeten en andere lichaamsdelen. De huid leek zelfs wat gezwollen te zijn. De huidarts stelde de diagnose van psoriasis, een huiduitslag met schilfers, vast. Met cortisonepillen en Ã¢â‚¬â€œ zalven (hormoonzalven) milderde de huiduitslag vrij snel en verdween de jeuk. De symptomen werden door deze cortisonebehandeling echter maar voor een korte tijd bedwongen, van genezing was helemaal geen sprake en ook de oorzaak werd op die manier niet aangepakt. Het gevolg was dat de klachten en huidsymptomen opnieuw optraden, zelfs nog duidelijker en intenser als voor de behandeling. Yvonne kreeg het advies paardenmelk te gebruiken. Er volgde een behandeling met paardenmelk in de vorm van gevriesdroogde paardenmelkpoeder en paardenmelk crème ter ondersteuning van de (droge/gevoelige) huid. Na zes maanden waren de psoriasis klachten sterk verminderd. De jeuk was geheel verdwenen en huid was aan het herstellen. Yvonne kreeg het advies de gevriesdroogde paardenmelkpoeder verder te gebruiken totdat de huid hersteld was of er lange tijd geen verbetering meer zichtbaar was en nooit plots te stoppen, ook als het beter gaat en/of de klacht geheel verdwenen was. Altijd geleidelijk aan afbouwen!

Ed
Na verschillende behandelingen van verschillende huidartsen die weinig afdeden heb ik psoriasis onder controle gekregen sinds ik dagelijks paardenmelk capsules inneem. Wel volhouden, in het begin krijg je een opflakkering later neemt het af en krijg je het onder controle. Maar heeft wel wat tijd nodig. Ik ben begonnen met 2 capsules per dag gedurende 3 maanden nu neem ik elke dag nog 1. Ik doe dit toch al enkele jaren en het blijft onder controle.

Linda
Linda (21) heeft al jaren last van hardnekkige acne. Voortdurend heeft zij last van puistjes in het gezicht, op de schouders en op de rug. Alle mogelijke crèmes en zalfjes heeft ze al geprobeerd om deze acne weg te krijgen want ze voelde zich niet meer goed in haar vel. Ze kreeg zelf minderwaardigheidscomplexen en schaamde zich voor haar onzuivere huid. Alle pogingen om de huid er weer mooi en egaal te laten uitzien, mislukten. Tot ze hoorde van een behandeling met paardenmelk. Reeds na één week waren veel puistjes verdwenen. Deze behandeling bestond uit een combinatie van gevriesdroogde paardenmelkpoeder en paardenmelk crème. Na nog eens veertien dagen had de jonge vrouw een zuivere huid waarin ze zich goed voelde. Zonder rimpelvorming werd de huid weer glad en dat nog voor het einde van de aanbevolen paardenmelkbehandeling van minimaal twee maanden.

Benny
De Lage Wierde paardenmelk werd me door mijn buurman aangeraden, het is een 100% natuurlijk middel om je darmbacteriën terug in balans te brengen. Ik ben er uiterst tevreden over, mijn eczeem verdween al na drie weken. Ik blijf het onderhoudend gebruiken.

Wietske
Ik heb al meer dan 30 jaar last van eczeem. Ik heb alles geprobeerd, cortisone, puva, homeopathie.. Niets helpt. Zie het echt niet meer zitten door al die jeuk en nadien allemaal wondjes door het veelvuldig krabben. Ben drie maanden geleden begonnen met paardenmelk capsules.