Paardenmelk brengt verlichting in uw leven!

Psoriasis is een veelvoorkomende chronische ontstekingsziekte waarbij de huid is aangedaan en die wordt gekenmerkt door dikke rode schilferende plekken op de huid. De aandoening wordt veroorzaakt door een stoornis in de huidgroei. Normaal gesproken wordt de huid geleidelijk vernieuwd: oude huidcellen worden aan de buitenkant losgelaten en er groeien aan de onderzijde van de opperhuid weer aan. Bij psoriasis is de aanmaak van huidcellen versneld en worden de teveel gemaakte cellagen niet afgestoten. Hierdoor ontstaan plakken huid met een dikke laag onrijpe huidcellen die moeilijk afschilferen. De oorzaak van deze verstoorde huidaanmaak is nog niet bekend.

Anderen zochten ook op: psoriasis zalf, psoriasis crème

Wie krijgt psoriasis?

Ongeveer 2 tot 3% van de mensen in Nederland hebben psoriasis. Psoriasis komt voor op alle leeftijden. Meestal begint het na de puberteit, maar ook baby’s en ouderen kunnen psoriasis ontwikkelen. Er is duidelijk sprake van een familiaire component: de kinderen van een psoriasispatiënt hebben 10% kans om zelf psoriasis te ontwikkelen. Sommige geneesmiddelen kunnen psoriasis uitlokken of verergeren; voorbeelden zijn beta-blokkers en lithium. Ook roken is een aanzienlijke risicofactor voor psoriasis. Een koude, vochtige omgeving, stress, hormonale wijzigingen, bepaalde medicijnen en het drinken van alcohol kunnen de ziekte doen uitbreken.

Psoriasisplekken zitten meestal op de armen, benen, hoofdhuid en onderrug. De plekken kunnen jeuken en pijn doen, omdat de huid erg droog wordt. Op de aangetaste en droge plekken kunnen kloven in de huid ontstaan.

Behandeling van psoriasis

Paardenmelk bevat natuurlijke ontstekingsremmers!

Er zijn verschillende soorten behandeling voorhanden. Elke behandeling is gericht op het onderdrukken van de symptomen. Op dit moment is het nog niet mogelijk om psoriasis te genezen. Paardenmelk kan wel verlichting in uw leven brengen. Hierbij te denken aan de vermindering van de jeuk, de droge huid (kloven) en de losse huidcellen.

De huid stabiliseert zich doordat de in paardenmelk aanwezig zijnde vitamines, mineralen, sporenelementen en essentiële aminozuren opgenomen worden. Dit heeft een revitalisering en een vertraagde veroudering van de huid tot gevolg. De collageen vezels spannen zich en worden in sterkere mate nieuw aangemaakt. De epitheel beschermende vitamine A maakt de huid gladder en verjongt de huidoppervlakte zodat deze zachter en soepeler wordt. Ziekelijke huidveranderingen worden gunstig beïnvloed en verdwijnen zelfs helemaal na een langere inname van paardenmelk. Paardenmelk werkt zowel van binnen als van buiten huidverzorgend en genezend.

Anderen zochten ook op: psoriasis zalf, psoriasis crème

Uit de praktijk

Maria (38) kreeg op een dag plots last van jeukende, rode vlekken in het gezicht die zich uitbreiden naar de voeten en andere lichaamsdelen. De huid leek zelfs wat gezwollen te zijn. De huidarts stelde de diagnose van psoriasis, een huiduitslag met schilfers, vast. Met cortisonepillen en – zalven (hormoonzalven) milderde de huiduitslag vrij snel en verdween de jeuk. De symptomen werden door deze cortisonebehandeling echter maar voor een korte tijd onder drukt, van genezing was helemaal geen sprake en ook de oorzaak werd op die manier niet aangepakt. Het gevolg was dat de klachten en huidsymptomen opnieuw optraden, zelfs nog duidelijker en intenser als voor de behandeling. Maria kreeg het advies paardenmelk te gebruiken. Er volgde een behandeling met paardenmelk in de vorm van gevriesdroogde paardenmelkpoeder, paardenmelk crème ter ondersteuning van de (droge/gevoelige) huid en paardenmelk shampoo ter ondersteuning van de hoofdhuid. Na zes maanden waren de psoriasis klachten sterk verminderd. De jeuk was geheel verdwenen en huid was aan het herstellen. Maria kreeg het advies de gevriesdroogde paardenmelkpoeder verder te gebruiken totdat de huid hersteld was of er lange tijd geen verbetering meer zichtbaar was.

Anderen zochten ook op: eczeem, vermoeidheid, jeuk

Een leven zonder psoriasis?

Paardenmelk (dag en nacht) Crème

Een paardenmelk (dag en nacht) creme die de huid dag en nacht voedt, verzorgt en beschermt.
50 gram
15,50

Paardenmelk Handcrème

Verbetering van de vochtbalans en beschermt de handen tegen uitdroging en kloof/eeltvorming.
110 ml
9,00

Paardenmelk Lotion

Voorkomt het uitdrogen en voedt de huid na het baden, douchen, zwemmen of zonnebaden.
200 ml
11,50

Paardenmelk Shampoo

Reinigt en voedt de hoofdhuid intens zonder de natuurlijke beschermlaag te beschadigen.
200 ml
11,50

Paardenmelkcapsules (gevriesdroogd)

100% zuivere paardenmelk, zonder toevoeging van enige bewaar-, smaak,- of kleurstoffen.
60 stuks
20,00

Paardenmelkpoeder (gevriesdroogd)

100% zuivere paardenmelk, zonder toevoeging van enige bewaar-, smaak,- of kleurstoffen.
2 x 100 gram
36,00

paardenmelk-middel-tegen-eczeem-exzeem-capsuies