Ervaring met paardenmelk

Heeft u ook ervaringen met paardenmelk of paardenmelkproducten en wilt u deze met ons delen?
Stuur ons een bericht waarin u uw klacht beschrijft en wat paardenmelk voor u heeft betekend. Alvast hartelijk dank daarvoor!

Fam. B.
Graag wilde ik even vertellen dat onze baby vanaf haar derde maand geen babyvoeding op koemelk en sojamelk kon verdragen, we hebben via de natuurwinkel op geitenbasis geprobeerd, dara raakte ze van verstopt… Op advies van een alternatieve arts (gewone arts wist het ook niet meer, en arts van het ziekenhuis wilde haar medisch volledig gaan onderzoeken) zijn we bij De Lage Wierde gekomen, nu is ze ruim tien maanden. We mengen een theelepel paardemelk in een flesje rijstemelk (in alleen rijstemelk zitten te weinig bouwstoffen) en ze doet het er fantastisch op! Haar exceem in het gezicht is weg, haar ontlasting niet meer bikkelhard maar normaal en ze zit qua groei weer gemiddeld en we zijn erg blij met het bestaan van paardenmelk. Hartelijk dank hiervoor!

J.W.L.
Hartelijk bedankt voor het leveren van dit geweldige product! Ons zoontje van 9 maanden krijgt elke dag een theelepel paardenmelkpoeder door zijn toetje en het eczeem is nu zo goed als weg! We zijn hier heel blij mee!

Ferdinand
Ik heb een darmvernauwing en dat is niet fijn. Het heeft vervelende gevolgen, je bent veel sneller moe dus veel slapen, geen energie, slechte stoelgang en een slecht concentratievermogen. Dus niet een dagje pretpark of een flinke wandeling. Je moet plannen wat je gaat doen want de volgende dag ben ik geen mens meer. Maar er is positief nieuws; paardenmelk! Ik gebruikt nu sinds een maand of zes paardenmelk. Lekker wandelen kan ik nu, nog geen 5 km maar ik doe het er voor. Een dagje naar het pretpark is nu bijna te doen. Het concentratievermogen is ook heel erg omhoog gegaan kan nu weer lekker een boek lezen voor mijn ontspanning, voorheen erg inspannend. En de stoelgang is erorm vooruit gegaan. Het werkt zo goed dat als ik één dag geen paardenmelk drink mijn stoelgang gelijk minder word en buikkrampen krijg. Ik moet er natuurlijk wel rekening mee blijven houden dat ik de darmvernauwing heb maar paardenmelk heeft mijn leven enorm verbetert.

Hans
Ik heb al jaren ontzettende last van acne. Het is nooit echt ontstoken maar heb er wel heel erg veel last van, over mijn hele gezicht en in mijn nek. Op mijn armen en mijn rug zit niet zoveel acne, maar ook daar is het soms wel aanwezig. Ik denk dat de meeste mensen met acne wel kunnen meepraten over de psychologische gevolgen van acne. Ik zelf heb mij altijd heel erg geschaamd voor mijn acne en durfde mezelf nooit echt te laten zien, laat staan mezelf te zijn.
Je voelt altijd dat mensen naar je kijken en het over je hebben, hoewel dat meestal in je eigen hoofd afspeelt. Over een paar weken wordt ik 35 en het wordt nu wel eens tijd dat ik van mijn acne af kom want de acne gaat zeer ten koste van mijn zelfvertrouwen. Ik heb van alles geprobeerd maar niets hielp. Totdat ik een aantal weken geleden in aanraking kwam met een oude vriend die ik nog van school kende. Ook hij had altijd last gehad van acne, maar had nu weer een gave huid. Paardenmelk was de oplossing vertelde hij mij. Ik ben begonnen met het smeren van paardenmelkcreme op mijn huid. En wat denk je… na ruim twee weken smeren is mijn huid veel schoner en heb ik veel minder last van acne. Ik ben er nog niet helemaal van af, maar na twee weken smeren heb ik al meer resultaat bereikt dan na al die jaren. Zo af en toe komt er een nieuw puistje bij en daarom blijf ik ook paardenmelkcreme gebruiken. De creme trekt zeer snel in en voelt niet vettig aan. Nadat mijn zelfvertrouwen een enorme deuk heeft opgelopen durf ik nu mezelf te zijn en mezelf te laten zien. Ik hoop dat ik er helemaal van af kom en dat ik weer een gave huid krijg, maar tot zover ben ik zeer tevreden.

Marielle
Mijn dochter van 7 jaar heeft al 6 jaar koemelkallergie en sinds twee weken neemt ze paardemelk en ik moet zeggen de exzeem is aan het wegtrekken. Het werkt echt!!

Brendy Loof
Ons zoontje had vannaf de geboorte al vrij vlot eczeem.We hadden van alles geprobeerd wat er maar was, maar van paardemelk (vers of poeder) is hij helemaal genezen.We waren dol blij!

Geelina
Ik ben ook bezig met een kuur van paardenmelk, ik heb al 2 jaar last van hele erge eczeem op mijn hoofd en niks helpt. Maar nu ik die paardenmelk drink merk ik al een heel verschil. Het gaat niet weg maar het word wel minder. Dus het is zeker aan te raden. Het is wel heel erg vies vind ik zelf. Voor mensen die dit ook vinden, ranja erdoor maakt de smaak iets minder vies.

Inge
De crème die u me gegeven heeft tegen mijn eczeem werkt echt heel erg goed. Het was een erg hardnekkig kwaaltje (ik liep er al non-stop mee rond vanaf najaar vorig jaar) en heb al zowat ALLES geprobeerd, maar niets hielp. Zelfs de artsen konden me niet helpen. Maar zelfs na twee dagen gebruiken is het al veel beter geworden! Dankjewel!!

Caro
Het eczeem kan men ook best onder controle houden met paardemelkcapsules.

Diana
Mijn dochter van 7 jaar heeft ook heel erg last van eczeem in de nek en hals en om de mond gehad .Nu slikt ze ruim twee en halve maand die paardenmelkcapcules en het gaat heel erg goed het heb wel de tijd nodig en verlopig slikt ze nog over door. De huid is al aardig gewoon aan het worden en heel af en toe smeer ik het nog in met paardenmelkcreme.Ik ben erg blij dat het resultaat gegeven hebt.Want dat gekrab en schilver dat is vreselijk. Wel werd het in het begin erger door het slikken van de paardenmelkcapsules en later weer beter.

Leontine
Ook ik heb hele goede ervaringen met paardenmelk. Ik drink het alleen als ik last krijg van een jeukerige huid. Sinds 3 jaar heb ik last van psoriasis guttata, ik krijg een uitbraak na een keelontsteking. De paardenmelk helpt dan tegen de jeuk. Nu heb ik recent ontdekt, doordat ik last had van een heftig handeczeem, dat ik allergisch ben voor ppd (kleurstof in oa haarverf), nikkel en kobalt. Ik heb door het jaar heen perioden dat ik erg veel jeuk heb (zonder echt eczeem of psoriasis te zien) binnen een paar dagen helpt de paardenmelk dan.

Lesley
ik heb al 25 jaar eczeem.hormoon zalven helpen maar tijdelijk, daarna komt het weer terug. ik heb het gelukkig alleen aan mijn handen, maar ik word gek van de jeuk, soms bijt ik gewoon in mijn handen om de jeuk proberen te stoppen. of ik schuur ze langs mijn spijkerbroek, maar dan word het natuurlijk alleen maar erger. ik had ook van paardenmelkcreme gehoord dus ik heb het gekocht. mensen echt waar mijn handen waren vanmorgen nog knalrood,tot bloedens toe met kloven en ruw. ik heb de paardenmelkcreme erop gesmeerd en ik zie het met het uur wegtrekken. mijn handen zijn nu lichtroze gevlekt, de kloven trekken dicht, je ziet er bijna niks meer van. na 4 uur zijn mijn handen bijna gaaf.

G. Westerkamp
Sinds 3 maanden gebruik ik nu paardenmelk zalf voor extreme eczeem op mijn handen. In de eerste weken merkte in totaal geen verschil. Echter nu sinds een week zijn mijn handen ineens exceemvrij! Zo heerlijk om na 16 jaar lang dagelijks met pijn en vreselijke jeuk te hebben rondgelopen.

Buitenhuis
Ik heb op de huishuodbeurs paardenmelkcreme gekocht,voor mijn man die heeft exeem aan de handen, en het helpt! Nu is het bijna op en ik heb niet het adres waar ik het kan kopen heeft iemand dat voor mij?

Quarlon
Ik heb gezien dat je jouw capsules in breda hebt gehaald bij een drogist. Daar ik vlak in de buurt woon zou ik graag de naam van de drogist van je willen weten. ik hoor namelijkzoveel goed over dat paardenmelkspul dat ik het graag ook eens wil proberen

Audrey
Ook ons zoontje is van zijn eczeem af gekomen met behulp van paardenmelk. Als baby, heeft hij ook “natte” eczeem op zijn gezicht gehad. Hier heb ik toen verse paardenmelk op gedaan. (Gewoon gedept met een watje) Dit om de paar uur gedaan. Binnen 2 dagen was alles weg!

Lyon
Ik heb zelf de ziekte van chrohn sinds 8 jaar en sinds 6 jaar drink ik paardenmelk want het ging heel slecht met mijn darmen en ben paardenmelk gaan drinken. Ik heb eerst 2 weken nog wel wat last gehad om aan de paardenmelk te wennen en daarna namen de klachten af. Nu ga ik nog maar 1 keer per dag naar de wc en heb verder geen klachten meer. Met de ziekte van chrohn ik drink nu maar 3 keer per week de paardenmelk en zo blijft het goed gaan.

Hilda
Ik heb al ruim een half jaar last van eczeem aan mijn handen. Ik werd er wanhopig van. Diverse cremes geprobeerd, maar niets hielp. Constant liep ik met kapotte vingers en pleisters. Ik drink nu bijna 2 weken paardenmelk. Na 1 week had ik al duidelijk resultaat en de eczeem is zo goed als verdwenen. Ik kan het zelf nauwelijks geloven, maar het is echt waar. Voor mij werkt het dus!

Diana
Ik gebruik nu al ongeveer 2 jaar paardemelk poeder of zalf voor de psorasis. Het werkt wel het wordt wel wat minder. De shampoo helpt ook goed. Sinds ik die produkten gebruik heb ik minder last van jeuk.

Sanne Japsers
Ik gebruik nu ongeveer vijf weken paardenmelk capsules en werkt goed al. Merk al goede verbetering van eczeem en mijn huid jeukt niet meer zo erg door de lotion. Erg blij!

Annie
Hallo, beste mensen, voor mijn zoontje met hevige koemelkallergie, gebruikt ook hij paardenmelk. Ik maak soms van verse melk ijsjes of saroma puddinkjes, want je mag het niet boven 38 graden verwarmen. Het heeft hem en van eczeem afgeholpen en hij krijgt op die manier melkproducten binnen.

Ellen
Ik gebruik nu 6 weken paardemelk en heb erge psoriasis, echt heel erg. Het wordt stukken beter. Ik ben nog lang niet “schoon” zoals ze dat noemen, maar ik ga door want het helpt echt. {soms} moet je geduld hebben.

Andre
Ik heb al mijn hele leven al last van exzeem. Het gaat een tijd goed en dan krijg ik het in alle hevigheid terug. Als baby zijnde had ik het in gezicht en armen. Nu 38 jaar later aan al mijn vingers. Ik gebruikt nu voor 2 weken paardemelk capsules en ik begint het resultaat te zien.

B. Dooren
Ik heb een aantal maanden kennis gemaakt met paardenmelk – de poeder vorm – en ik ben er heel tevreden over. Voor iemand met een gevoelige huid is de lotion en de verzorgende crème heerlijk in gebruik. Het voordeel van de crème en lotion is dat het snel intrekt en verder dat het een kalmerende werking heeft op de jeuk die mijn huidklachten veroorzaken.

Arjan

Paardemelk is voor mij een wondermiddel! Ik heb al jaren last van ernstige eczeem en na vier maanden drinken van paardenmelk is mijn eczeem bijna geheel verdwenen. Ik gebruik het gewoon door, de aanhouder wint. Maar ik schaam mij er niet meer voor en het jeukt ook niet meer! Ik heb voor paardenmelk reeds tientallen zalfjes en kuurtjes gebruikt, allen hadden geen resultaat. Ik raad het iedereen aan om paardemelk te gaan gebruiken.

Karin
Ik drink nu 5 weken paardenmelk, er word aangeraden om het 3 maanden te drinken en dan langzaam af te bouwen. nu naar 5 weken heb ik sterk de indruk dat het werkt, na 2 weken kreeg ik enorm last en werden de klachten extreem erg, na een week werd dit minder. met warm weer en inspanning had ik altijd heel erg last, nu heb ik nog wel wat plekjes na een dag werken, maar bij lange na niet wat het is geweest, ik durf nog niet met zekerheid te zeggen dat het te danken is aan de paardenmelk, maar ik heb echt sterk de indruk..

Kirsten
Mijn acne is al een groot gedeelte weg. Ik gebruik nu 2 maanden paardenmelk creme en het gaat al stukken beter. Nog bedankt voor het lekkere zeepje!

Dennis
Ben inmiddels 3 weken verder, nadat ik de paardenmelk voor het eerst heb gedronken. De eerste ca. 2 weken waren echt *****. Heb zeker 11 nachten ’s nachts wakker gelegen door de jeuk. Na 2 weken is het langzaam aan het wegtrekken. Mijn buik is nu in ieder geval eczeem vrij en ’s nachts slaap ik nu redelijk tot goed. Hoop dat dit doorzet. Als dat het geval is dan blijkt de melk toch echt bij mij te werken.

M.
Ook ik heb al langere tijd last van exceem op mijn handen, borst en armen. Sinds kort gebruik ik paardenmelkcreme en paardenmelkhandzeep. Op mijn handen gaat inmiddels een stuk beter! de kloven zijn dicht, is het veel minder rood en ook is het minder gezwollen en is de jeuk iets afgenomen.

Joke G.
Ik heb over jullie gelezen in een krantenartikel, en toen heb ik bij jullie besteld. Ik had erge last van eczeem en paardenmelkpoeder werkt er goed bij. Ik merk nu na enkele weken veel verschil. Ik hoop dat ik er helemaal van af kom!

Margreet
Het helpt ook tegen zonne-allergie en dus tegen eczeem, had hier ook last van.
Ook helpt het tegen hooikoorts bij mij! En je krijgt veel meer energie!

Geartske
Wat mooi om te lezen dat er zoveel mensen het paardenmelkmiddel gaan proberen ! Ik hoop dat ieder er evenveel baat bij heeft dan ik heb ! Ik ben een dik half jaar van mijn eczeem af geweest, tot het afgelopen maandag zomaar weer op kwam zetten.. Ik nam iedere dag één capsule, maar vanaf maandag neem ik er twee, en nu is het al bijna weer helemaal over. Natuurlijk komt het zo nu en dan een klein beetje terug maar alles is beter dan er onder zitten !

Ik ben nog vergeten te vermelden dat bij niet iedereen de kans is dat ál het eczeem verdwijnt. De klachten worden ziezo minder en door het gebruik van de creme verdwijnt de vervelende jeuk !

Marina
Ik drink sinds 1,5 jaar elke dag paardenmelk. En ik ben zeer tevreden over het resultaat. Ik had voorheen last van eczeem en spastische darmen. Mijn klachten zijn stukken minder geworden. Helemaal weg gaat het niet, dat merk ik vooral in tijden van stress. Maar als ik stop met het drinken van paardenmelk komen mijn klachten terug. Helaas is het vrij kostbaar, een kuur van 4 weken kost 45 euro, maar ik heb het er zeker voor over. Ik raad het iedereen aan die last heeft van eczeem!

Margreet
Sinds mijn zwangerschappen tob ik weer met mijn eczeem. Na jarenlang behoorlijk eczeem op mijn handen en ook plekken in het gezicht en op de binnenkant van mijn benen is het eczeem nu voor 95% verdwenen sinds ik sinds 4 weken paardenmelkcapsules slik. Mijn huid verzorg ik met met paardenmelk creme.

Danielle
Al lange tijd heb ik astma en ook periodes van eczeem. Na wat zoeken op het internet ben ik bij jullie terecht gekomen. Nu gebruik ik de paardenmelk capsules en de lotion ongeveer 2 maanden en merk heel duidelijk verschil.

D. Beuker
Ik zit aan de paardenmelkcapsules, handcreme en lotion. Ik heb last van eczeem. Ik haast geen eczeem meer (slik het nu 2.5 maand). Ik heb zelf al heel veel middelen geprobeerd wat elke keer op een mislukking eindigde!

Titia Beer
Gebruik paardenmelkpoeder en de paardenmelk creme nu ruim een twee maanden. Eerste twee weken waren heftig. Ik dacht dat mijn eczeem niet erger kon, maar dat werd het wel. Uit de bijschrift bleek dit een goed teken te zijn. Het heeft te maken met het afvoeren van verkeerde stoffen in mijn lichaam. Vanaf 7 weken heb ik geen nieuwe uitbraak gehad en is mijn huid aan het genezen. Mijn huid is nog wel erg dun en kwetsbaar. Ben van plan om nog zeker langer paardenmelk te gebruiken. Nieuwe hoop gekregen dat ik er ooit helemaal vanaf kom. Tot zo ver erg tevreden.

Linda
“Ja, ik drink regelmatig paardenmelk. Ik heb namelijk Colitis Ulcerosa (chronische darmziekte) en toen ik gelezen had dat paardenmelk heel goed helpt ben ik dat gaan proberen. En inderdaad het helpt echt! Als ik weer een periode had met veel kramp, pijn, diarree (met bloed), opgeblazen gevoel dan verlichtte de paardenmelk na een dag al! Paardenmelk is zo bijzonder omdat de samenstelling ervan vergelijkbaar is met die van moedermelk. Het drinken van paardenmelk stimuleert de groei van de goede bacteriën in de darmflora en zuivert het bloed.(dus ook heel goed voor een gave huid!). Verder is het eerstandverhogend. Ook eczeem, hooikoorts of koemelk allergie verdwijnen of verminderen vaak door het drinken van paardenmelk. Ik heb er heel veel baat bij, maar ik drink het niet elke dag. Dat komt omdat paardenmelk vrij duur is. Maar zo gauw ik last krijg drink ik een week paardenmelk!”

San
Nou ik heb mijn buik vol van al die hormoon zalven. En ik merk zeker weten dat mijn huid op mijn vingers hierdoor minimaal is. Ik hoef er maar water op te krijgen of ik zit helemaal tegen het plafond. Bij mij werken de zalfjes.. (wanneer ik wederom een nieuwe aangemeten krijg) echt super.. dan gaat het weg.. en ben ik blij. Maar dan komt het 3 weken daarna harder dan hard terug en helpt de zalf niet meer! 🙁

Ik heb dus nu direct de paardenmelk capsules en creme besteld.. nooit geschoten is altijd mis!

Anton
Ik gebruik paardenmelk o.a. tegen hooikoorts en dat werkt ook uitstekend! Nog geen last gehad van allergieën.

Gzam
In Dokkum zit ook een verkooppunt. Ik heb het ook gebruikt en ben van mijn buikpijn af.

Edith Jousma- Zijlstra
Graag wilde ik even reageren op een stukje over paardenmelk. Ik heb zelf heel veel last gehad van eczeem en heb paardenmelk gedronken. Het is best in te nemen. Het smaakt een beetje zoet en wat waterig. Ik ben er heel erg van opgeknapt en heb nu geen last meer van eczeem. Het is geen wondermiddel, je raakt het nooit helemaal kwijt, maar ik kan er nu heel goed mee leven. Ik hoop dat iemand er ook wat aan heeft!

Mevrouw Weber
Zo’n vijf jaar geleden kreeg ik aan mijn linkeroogleden ontstekingen. Het advies van de specialist was: “Verschillende keren per dag met warm water wassen!” Al gauw raakten ook mijn rechteroogleden ontstoken. Lezen, evenals televisie kijken werden een groot probleem, daar mijn ogen door de troep die er uit kwam steeds vertroebelden, maar ook vormen deden veranderen. Ook met autorijden gaf het problemen, verkeersborden waren pas te lezen als ik er vlak naast was. In die tijd begon ook mijn maag op te spelen, zodat ik vaak alleen maar op mijn rug kon slapen of helemaal niet van de pijn. Tabletten hiervoor hadden geen baat. Na voor de ogen verschillende zalfjes en kuurtjes gebruikt te hebben en zelfs een paar keer mijn ogen in het ziekenhuis met benzine te hebben laten schoonmaken, werd de kwaal chronisch bevonden en moest ik ermee leren leven. Moeilijk als je steeds het gevoel hebt dat er zand in je ogen zit.

Eén van mij vrienden had van paardenmelk gehoord. Via internet kwamen we er achter wat een wondermiddel dit kon zijn. Paardemelkerij “De Lage Wierde” van Cor en Ina de Winter te Wirdum was voor mij het dichtst in de buurt. Een afspraak was snel gemaakt en met 28 kwart liters melk ging ik thuis aan de slag. Eén beker van een kwart liter per dag. Het duurde vier maanden voor er resultaat te zien en te voelen was. De aanhouder wint dus echt, want televisie kijken en mijn grote hobby lezen vormden vanaf toen geen ergernis of verdriet meer voor me. Ook mijn maagproblemen waren voorbij. Maar er is nog iets. Bovenop beide handen zaten pijnlijke open plekjes. Door het gebruik van paardenmelk-creme is ook dat leed voorbij. Ik gebruik nu tien maanden iedere dag paardenmelk en wil er zeker nog lang niet mee stoppen. Het is heel goed te drinken, gezond en wil je met vakantie, kan je paardenmelk-poeder meenemen. Dankzij de met liefde verzorgde, stressloze paarden van Ina en Cor de Winter, ben ik verlost van wat de “reguliere geneeskunde” chronische kwalen noemt.

Tina
Na bijna 20 jaar ben ik eindelijk van mijn eczeem af. Ik heb veel zalfjes, pilletjes en allerlei andere ‘troep’ gebruikt. In paardenmelk eindelijk een middel gevonden wat natuurlijk is, en ook echt werkt! Ze hebben mij moeten overtuigen, omdat ik best sceptisch was om weer iets uit te proberen. Ik raad echt iedereen dit product aan die last hebben van eczeem.

Ouders van Timo
Timo (11) lijdt sinds zijn geboorte aan een erfelijke huidziekte namelijk neurodermitis. Zijn huid ziet op vele plaatsen rood, glanst en is opgezwollen. Overal zijn littekens van het krabben te zien omdat de kwellende jeuk nauwelijks uit te houden is en ’s nachts leidt tot het onbewust krabben. ’s Morgens zijn er dan nieuwe krabwonden bijgekomen die zelfs kunnen bloeden. Door het voortdurende sterke jeuken en het krabben is zijn aandacht voor schoolzaken strek afgenomen, met slechte schoolresultaten als gevolg. Verschillende kinderartsen hebben telkens opnieuw intensievere therapieën aanbevolen, echter zonder resultaat. Timo moest ook sterk op zijn voeding letten en kon vele lekkere dingen niet eten, het lijden van de jongen werd steeds erger en erger. Op een dag raadde de huisarts van de familie een paardenmelkkuur aan. Paardenmelk is een 100% natuurproduct en omdat ze al van alles hadden geprobeerd was dit ook het proberen waard. Timo moest elke dag drie theelepeltjes gevriesdroogde paardenmelkpoeder innemen en zijn huid ondersteunen met paardenmelk crème. Raads twee weken trad er lichte verbetering op in de klachten en na drie maanden weken zag de huid er zichtbaar beter uit. Na zes maanden gevriesdroogde paardenmelkpoeder te hebben gebruikt waren de klachten zo goed als verdwenen. Wanneer de symptomen weer optreden dan moet Timo weer aan de paardenmelk, maar voor als nog is dat niet nodig geweest. Volgens de huisarts zou het het beste zijn om regelmatig gevriesdroogde paardenmelkpoeder in te nemen. Daarom neemt Timo nu in het voorjaar en in het najaar een zogeheten onderhoudskuur van een maand.

Mevrouw Vromans
Ruim drie jaar geleden is bij mij eczeem ontstaan, het begon met de handen. Het traject van dermatologie doorlopen, maar dat hielp allemaal maar even. Het eczeem kwam steeds weer terug. Ook werd de huid erg dun van de zalf. Ik heb een jaar lang acupuntuur en kruiden therapie gehad. Het eczeem was wel onder controle, maar kwam toch steeds in meer of mindere mate weer terug. Tijdens de hittegolf van 2003 kwam eczeem in alle hevigheid weer terug, deze keer op het gezicht, benen, hals, oren, armen en voeten. Ik had vooral erg veel pijn en kon niet slapen. Gevolg daarvan was vermoeidheid en uitputting.

Tot een vriendin van mij vertelde over paardenmelk. Ik ben toen met mijn partner naar Wirdum gegaan. Wij werden daar goed voorgelicht en hebben een kuur paardenmelk gekocht en na de herfstvakantie ben ik hiermee begonnen. Het zou eerst erger kunnen worden en daar was ik eerst een beetje bang voor. Maar het kwam in lichtere mate terug, weinig tot hele lichte jeuk. Uiteindelijk ging het na ongeveer twee weken beter en is het alleen maar beter blijven gaan. De huid werd heel zacht en zag er een beetje gebruind uit. Kortom het gaat nu goed en ben ik sinds februari 2004 aan het afbouwen en gebruik nu nog twee keer in de week een bekertje paardenmelk.

Het eczeem komt in heel lichte mate weer terug maar herstelt zich ook alweer. Ik heb mij in die tijd van het gebruik van paardenmelk heel goed gevoeld, fit en krachtig. Ongeveer zeven weken terug is er een vriend van ons overleden, dit was een hele schok. Ik merk dan ook dat emoties toch wel het eczeem laten terug komen. Alleen wel in veel mindere mate. Ik heb bijna geen jeuk of jeuk meer. Ik wil nu ook echt stoppen wanneer de paardenmelk op is. Ik moet ook weer vertrouwen in mijn lichaam krijgen. Misschien blijft het een kwetsbare plek, maar zo is er mee te leven. Ik heb er echt heel veel aan gehad en nog steeds. Ik zou iedereen die last heeft van eczeem aanraden om paardenmelk te gaan gebruiken.

Yvonne
Yvonne (38) kreeg op een dag plots last van jeukende, rode vlekken in het gezicht die zich uitbreiden naar de voeten en andere lichaamsdelen. De huid leek zelfs wat gezwollen te zijn. De huidarts stelde de diagnose van psoriasis, een huiduitslag met schilfers, vast. Met cortisonepillen en – zalven (hormoonzalven) milderde de huiduitslag vrij snel en verdween de jeuk. De symptomen werden door deze cortisonebehandeling echter maar voor een korte tijd bedwogen, van genezing was helemaal geen sprake en ook de oorzaak werd op die manier niet aangepakt. Het gevolg was dat de klachten en huidsymptomen opnieuw optraden, zelfs nog duidelijker en intenser als voor de behandeling. Yvonne kreeg het advies paardenmelk te gebruiken. Er volgde een behandeling met paardenmelk in de vorm van gevriesdroogde paardenmelkpoeder en paardenmelk crème ter ondersteuning van de (droge/gevoelige) huid. Na zes maanden waren de psoriasis klachten sterk verminderd. De jeuk was geheel verdwenen en huid was aan het herstellen. Yvonne kreeg het advies de gevriesdroogde paardenmelkpoeder verder te gebruiken totdat de huid hersteld was of er lange tijd geen verbetering meer zichtbaar was en nooit plots te stoppen, ook als het beter gaat en/of de klacht geheel verdwenen was. Altijd geleidelijk aan afbouwen!

Linda
Linda (21) heeft al jaren last van hardnekkige acne. Voortdurend heeft zij last van puistjes in het gezicht, op de schouders en op de rug. Alle mogelijke crèmes en zalfjes heeft ze al geprobeerd om deze acne weg te krijgen want ze voelde zich niet meer goed in haar vel. Ze kreeg zelf minderwaardigheidscomplexen en schaamde zich voor haar onzuivere huid. Alle pogingen om de huid er weer mooi en egaal te laten uitzien, mislukten. Tot ze hoorde van een behandeling met paardenmelk. Reeds na één week waren veel puistjes verdwenen. Deze behandeling bestond uit een combinatie van gevriesdroogde paardenmelkpoeder en paardenmelk crème. Na nog eens veertien dagen had de jonge vrouw een zuivere huid waarin ze zich goed voelde. Zonder rimpelvorming werd de huid weer glad en dat nog voor het einde van de aanbevolen paardenmelkbehandeling van minimaal twee maanden.

  • gevriesdroogde paardenmelk capsules paardenmelk
  • paardenmelk speciaal dag en nacht creme paardenmelk
  • paardenmelk handcreme creme paardenmelk
  • bad-douchegel-paardenmelk-baby-kind
  • huidlotion lotion paardenmelk baby kind
  • Paardenmelk shampoo met een hoog gehalte aan natuurzuivere paardenmelk.
  • badgel douchegel paardenmelk
  • paardenmelk lotion paardenmelk
  • Paardenmelk spierbalsem op basis van paardenmelk
  • Paardenmelk zeep zonder parfum en alcohol